Er is inmiddels al weer een week verstreken sinds onze laatste blog. We kregen al ongeruste berichten, of we soms gestopt waren met bloggen? Dat is gelukkig niet het geval, maar we kwamen er steeds niet aan toe.

Onze vorige blog ging over eventing en we hadden jullie graag in de daaropvolgende blog, de puntentelling die bij deze discipline gebruikelijk is, verder uitgelegd. Omdat wij daar zelf niets over wisten, heeft Erik dit verder uitgezocht. Het voelt voor ons al als heel lang geleden en als mosterd na de maaltijd om nu een blog hier aan te wijden (maar vraag Erik gerust hoe het zit als we weer thuis zijn ;-))

Dan de dressuur, waarbij Duitsland oppermachtig bleek te zijn, maar dat niet alleen, ook bij eventing werd een individuele gouden medaille behaald en daarnaast een zilveren teammedaille. Tevens liggen zij momenteel op medaillekoers bij het springen. Het is opvallend hoe goed de Duitse paarden er fysiek voor staan, met name de souplesse springt in het oog.  Zou fysiotherapie hier een rol in gespeeld hebben? We gingen op zoek naar het antwoord en komen daar in onze volgende blog op terug!

Dan nu terugkomend op de titel van deze blog. Als je in het menu van deze website “over SMDC’ en daarna “team” aanklikt, dan kun je meer over ze lezen. Sport-dierenartsen Willem Verhaeghe en Frank van Hoeck, beiden gelieerd aan SMDC, zijn inmiddels ook gearriveerd in Rio. Zij zijn als team-vet van respectievelijk Chinese Taipei en Argentinië afgevaardigd naar de spelen en verzorgen daarnaast de begeleiding van enkele individuele klanten. Deze begeleiding bestaat uit het monitoren van de gezondheid. Wanneer de paarden arriveren worden zij onderzocht en Frank en Willem blijven gedurende het evenement de paarden in de gaten houden. Ze bekijken hoe de paarden er bij staan op stal, maar wonen ook alle trainingen én de competities bij. Op basis hiervan wordt advies gegeven en indien nodig worden nog aanpassingen gedaan. Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk, dus de paarden zijn fit. Weinig spannends tot nu toe dus en laten we hopen dat dit zo blijft.

Zoals jullie van ons gewend zijn hebben we gepoogd een aantal mooie kiekjes te schieten, echter dat viel deze keer niet mee omdat beide heren nogal camera-schuw zijn. Als een ware paparazzi heeft Dewi ze beslopen en is het gelukt enig beeldmateriaal te verkrijgen.

We hopen snel bij jullie terug te komen met een nieuwe blog. Kun je niet wachten? Kijk dan ook op de instagram van Dewi voor dagelijkse foto’s https://www.instagram.com/dd_physio/

Groetjes, Dewi & Erik

DSC_1080