Het begin van de spelen nadert, en dat is goed te merken op het terrein van het Olympisch hippisch centrum Deodoro. De bewaking lijkt iedere dag nog wat verder aangescherpt te worden, de laatste hand wordt nog gelegd aan de opbouw van het stadion, de licht- en geluidssystemen worden opgezet en het wemelt van de bij de organisatie betrokken mensen, in hun gele, blauwe, groene en rode shirtjes.

IMG_4734

Omdat het op de kliniek nog rustig is, hebben we vandaag tijd om rond te kijken bij het trainingsterrein en in de stallen. De sport begint serieuze vormen aan te nemen. De eventers en dressuurpaarden zijn inmiddels hersteld van de vliegreis en met het oog op aankomend weekend wordt vooral voor de eventers, de training verder opgevoerd. Er wordt gesprongen, gedressuurd en er wordt galoptraining gedaan.

DSC_0234

Aankomende maandag is de cross country en dat is niet alleen voor de deelnemers een spannende dag. Om alles vloeiend en veilig te laten verlopen, wordt veel voorbereidend werk verzet door de organisatie. Vandaag stond in het teken van een calamiteitenoefening op het cross terrein. Daaraan voorafgaand was er een meeting voor de dierenartsen op de kliniek en instructie voor de chauffeurs van de paardenambulance.

IMG_4717

IMG_4714

We trotseerden de brandende zon om een kijkje te gaan nemen op het crossterrein, terwijl de deelnemers het parcours verkenden, de technici hun apparatuur testten en tevens de calamiteitenoefening bezig was. Verschillende quads legden zogenaamd als deelnemer het parcours af, terwijl alle systemen getest werden en de aanwezige hindernisjury’s, dierenartsen en vrijwilligers in gereedheid werden gebracht. Een heus nep-paard kreeg zogenaamd een ernstige verwonding en werd per ambulance naar de kliniek vervoerd, om daar vervolgens door de aanwezige dierenartsen verzorgd te worden. Onze nederlandse collega drs Frank van Leeuwen zal in de cross optreden als Emergency Vet bij de laatste hindernis.

DSC_0278

DSC_0299

DSC_0276

DSC_0263

DSC_0340

DSC_0295

DSC_0332

DSC_0321

DSC_0330

IMG_4738[fusion_builder_container hundred_percent=

We kijken uit naar de vetcheck voor de eventers, waar we de volgende blog aan zullen wijden. Tot snel!

Gr, Dewi en Erik

 

 

 

 

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]