Persbericht 4 oktober 2019

Sporthorse Medical Diagnostic Centre sluit zich aan bij Altano Groep

Internationale groep van gerenommeerde paardenklinieken in Nederland en Duitsland

Heesch, 4 oktober 2019 – Het Sporthorse Medical Diagnostic Centre (SMDC) in Heesch is per 1 oktober jl. aangesloten bij de Altano Groep. Met deze aansluiting ontstaat een internationale groep van gerenommeerde paardenklinieken met twaalf vestigingen in Duitsland en een in Nederland. Doelstelling van de groep is het creëren van een competent internationaal specialistennetwerk en het stellen van een nieuwe veterinaire norm in de paardengeneeskunde.

Het SMDC werd in 2015 opgericht door Drs. Erik Bergman en Drs. Frans van Toor, beiden internationaal erkende specialisten (ISELP) op orthopedisch gebied. Erik Bergman over de nieuwe stap: “Het SMDC is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een multidisciplinair centrum dat volledig is gericht op sportpaarden management (preventie) en orthopedische problemen. Het vijftien koppige team zet zich in voor de unieke “SMDC-ervaring”: aandacht voor cliënt en patiënt, streven naar een diagnose met een op maat gemaakt (multidisciplinair) behandelplan in combinatie met een optimale nazorg. Met de aansluiting bij Altano Groep blijven we innoveren in de orthopedie van (sport)paarden en kunnen we een beroep doen op de kennis en kunde van andere specialisten. Het SMDC zal zelfstandig blijven functioneren binnen de Altano groep. De huidige service blijft gegarandeerd en door deze stap kan het team nog betere zorg bieden voor de (sport)paarden en hun eigenaren.”

Wat betekent dit voor onze klanten en hun paarden?

Met trots kunnen we jullie meedelen dat SMDC nu als eerste Nederlandse specialistische kliniek is aangesloten bij de Altano Groep (de andere samenwerkende klinieken zijn gevestigd in Duitsland). Dit betekent voor ons als kliniek dat wij ons netwerk hiermee hebben uitgebreid met zeer vooraanstaande specialisten op allerlei vakgebieden binnen de paardengeneeskunde. De Altano Groep biedt ons kortere lijnen bij vakinhoudelijk overleg, meer kennisuitwisseling en scholingsmogelijkheden voor onze teamleden en ondersteuning bij onze bedrijfsvoering wanneer gewenst, zodat wij meer tijd en energie in onze patiënten kunnen steken.

Binnen de Altano Groep blijven wij als zelfstandige kliniek functioneren. Dit betekent dat de samenstelling van ons team, onze diensten en de bijbehorende tarieven ongewijzigd blijven. Het voordeel voor u als klant is dat de kwaliteit die u van ons gewend bent, nu nog beter gewaarborgd is!