Binnenkort is het zover: de 28e editie van de Olympische- en Paralympische Zomerspelen gaan plaatsvinden in het Zuid-Amerikaanse Rio de Janeiro! Twee jaar geleden waren wij al betrokken bij de Wereldruiterspelen in Caen, Frankrijk. Helaas hebben wij toen geen blog bijgehouden over onze avonturen en werkzaamheden daar. Over een paar dagen vertrekken wij naar Brazilie en deze keer kunnen jullie met ons meekijken!

Wie gaan er van het SMDC: Erik Bergman als ‘imaging specialist’ en Dewi van Mechelen als ‘vet technician, physio’. Tevens zullen Frank van Hoeck en Willem Verhaeghe aanwezig zijn als ’team-/treatingvets’.

Uiteraard staat de kliniek thuis in Heesch ondertussen niet stil. Dierenartsen Frans van Toor en Elisabeth van Veggel, assistentes Tessa en Bo, fysiotherapeut Denise de Wilde en hoefsmid Kees Alblas zullen tijdens onze afwezigheid voor iedereen klaar staan.

De Olympische Spelen worden gehouden van 5 tot 21 augustus 2016.
De Paralympische Spelen worden gehouden van 7 tot 18 september 2016.

In Rio de Janeiro zijn 4 zones ingericht voor specifieke sporten. Het hippisch gebeuren vindt plaatst in de regio Deodoro. Naast de paardensport, is dit ook het onderkomen van basketbal, moderne vijfkamp (modern pentathlon), rolstoelschermen, hockey, rugby, CP-voetbal, BMX, mountainbike en kanoën.

Schermafbeelding 2016-07-24 om 13.40.54

 

Paardensport:

Olympisch
Eventing          6-9 augustus 2016
Dressuur         10-15 augustus 2016
Springen         14-19 augustus 2016

Paralympisch
                          11-16 september 2016

Het National Equestrian Centre in Deodoro beschikt tijdens de Spelen over een speciaal voor de Spelen ingerichte paardenkliniek.
Het welzijn van het paard staat uiteraard ook tijdens de Spelen hoog op de agenda. Deze kliniek geeft teamvets en treating vets de mogelijkheid om op een comfortabele en goed uitgeruste plek de paarden te kunnen onderzoeken en eventueel te behandelen.
Daarnaast zorgt het organiserend comité er voor dat er een team van specialisten klaar staat om de behandelende dierenartsen te ondersteunen en eventueel van adviezen te voorzien.

Erik zal binnen het team van specialisten optreden als ‘imaging specialist’. Dit houdt in dat Erik als orthopeed beschikbaar zal zijn voor beeldvormende technieken (denk aan rontgen en echografisch onderzoek). Dewi ondersteunt de werkzaamheden binnen de kliniek en is als fysiotherapeute voor de paarden beschikbaar.

Gezien de eerste paarden aankomend weekend reeds arriveren, moeten de kliniek en het gehele veterinaire team paraat zijn. Daarom zullen wij vóór de paarden en paardensporters uit reizen en dus als eerste aanwezig zijn.

Wij houden jullie op de hoogte van onze belevenissen in Rio!

Dewi & Erik