Erik Bergman, DVM

Erkend Keuringsdierenarts, FEI treating vet, Diplomate ECAR, Certified ISELP, Ass. Member LA ECVDI,  Academisch consulent Universiteit Gent

Dokter Erik Bergman is in 1996 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Gent, Belgie. Direct na zijn afstuderen heeft hij enkele jaren gewerkt op de dienst Voortplanting en Verloskunde van het Paard, onder leiding van Prof. A. de Kruif. Na een seizoen als voorplantingsspecialist te hebben gewerkt in Australie heeft Erik zich gevestigd in Lienden. Hier was hij in 2000 een van de grondleggers van …

Lees verder

Frans van Toor, DVM

Certified ISELP

Dokter Frans van Toor is in 1989 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Direct na zijn afstuderen is hij als paardenpracticus begonnen bij dierenartsenpraktijk Bodegraven in Bodegraven. Van Toor is in 1990 in dienst getreden bij paardenkliniek de Raaphorst. Op deze gespecialiseerde paardenkliniek, onder leiding van Dr.Hans van Schie, heeft Frans zich gespecialiseerd in …

Lees verder

Brenda Hoogelander, DVM

Erkend Keuringsdierenarts, Teamveterinair Paradressuur, FEI treating vet, Chiropractor (FES cert.), Gebitsverzorger (NVVGP cert.), certified ISELP

Dokter Brenda Hoogelander is in 2002 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens haar opleiding liep ze stages in onder meer Duitsland, Amerika en Zuid-Afrika. Na haar afstuderen voltooide een internship bij Dierenkliniek Emmeloord.

Lees verder

Elisabeth Van Veggel, DVM

DVM, resident ECVDI (European College of Veterinary Diagnostic Imaging), certified ISELP

Dokter Van Veggel is in 2015 afgestudeerd aan het Western College of Veterinary Medicine, University of Sakatchewan, in Saskatoon, Canada. Van Veggel is van oorsprong nederlandse en emigreerde in haar tienerjaren naar Victoria, Canada. Zij staat aan het begin van haar carriere en wil zich specialiseren in de sportpaardengeneeskunde. Dokter van Veggel is momenteel resident voor het ECVDI (specialist in opleiding radiologie paard) en dit doet zij op de faculteit Dierengeneeskunde Gent, België. Dokter van Veggel helpt mee met het dagelijks werk en is verantwoordelijk voor de MRI op het SMDC. Dr. van Veggel is in 2018 geslaagd voor het ISELP examen en is hiermee ’s werelds jongste ISELP certified member.

Stefan Cokelaere, DVM

DVM, Diplomate ECVS, FES certified en Diplomate ACVSMR

Dokter Stefan Cokelaere komt oorspronkelijk uit België en is in 2001 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Gent. Na zijn opleiding tot dierenarts, heeft hij buitenlandse stages doorlopen in oa. London Ontario (Canada), Newmarket (UK) en Ohio (USA). Gedurende 1 jaar heeft Stefan een internship paard gedaan in Dierenkliniek De Bosdreef te Moerbeke-Waas (België). Vanaf 2002 tot 2005 heeft Stefan een residency of een specialisatie-opleiding chirurgie grote huisdieren voltooid aan de Universiteit Gent.

Lees verder

Frank van Hoeck, DVM

FEI-treating vet

Dokter Van Hoeck is in 1997 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Gent, Belgie. Na een jaar op de dienst Heelkunde op de faculteit Diergeneeskunde in Gent te hebben gewerkt, heeft Van Hoeck enkele jaren werkervaring opgedaan bij Dr.Tom Marien. In 2003 was hij de oprichter van de Sport Horse Clinic op de stal Tops in Valkenswaard in samenwerking met Dr. Leo De Backer. Sinds 2008 is Van Hoeck oprichter en hoofd van Equine Medical Consulting bvba en doet hij full-time internationale sportpaardenbegeleiding.
Dokter Van Hoeck is sinds 2002 teamarts van verschillende landen en individuele deelnemers op Olympische Spelen, Wereld-en Europese Kampioenschappen, hetgeen resulteerde in vele mooie overwinningen en resultaten. Van Hoeck startte in 2015 samen met het SMDC en Dr.Verhaeghe het SMDC-Advanced Imaging BV. Dit bedrijf is onderdeel van het SMDC en doet dagelijks scintigrafie en MRI bij (top)sportpaarden.

Willem Verhaeghe, DVM

FEI-treating vet

Dokter Verhaeghe is in 2007 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Gent. Hij was als sportpaardenarts van 2007 tot 2013 verbonden aan de Sporthorse Clinic van Stal Tops te Valkenswaard in nauwe samenwerking met Dr.Leo De Backer. Sinds 2013 heeft Verhaeghe zijn eigen sportpaardenpraktijk en begeleidt hij vele internationale stallen. Van 2009 tot heden is Verhaeghe teamveterinair van verschillende landen. In deze hoedanigheid begeleidt hij paarden onder andere op de Olympische Spelen en Wereld-en Europese Kampioenschappen. Verhaeghe startte in 2015 met het SMDC en Dr. Van Hoeck het SMDC Advanced Imaging BV. Dit bedrijf is onderdeel van het SMDC en doet dagelijks scintigrafie en MRI bij (top)sportpaarden.

Bo Staal

Dierenartsassistente

Bo draagt bij tot het ontzorgen van onze klanten. Ze maakt afspraken en helpt tijdens onderzoeken en behandelingen.

Mariëlle van Mourik

Paraveterinair

Mariëlle draagt bij tot het ontzorgen van onze klanten. Ze maakt afspraken en helpt tijdens onderzoeken en behandelingen.

Suzanne Kroese

Paraveterinair / inkoop

Roy de Vogel

Dierenarts assistent

Daniëlle de Goey

Gastvrouw / receptioniste

Dewi Bergman – van Mechelen

Dierenfysiotherapeut, Paardenchiropractor (FES)

Denise de Wilde

Dierenfysiotherapeut, Paarden manuele therapeut (AEB)

Kees Alblas

Erkend hoefsmid

Wilma Nicolaas Ponder

Administratief medewerkster

Macho

Ontvangst en bewaking

Macho is een kruising Mechelse Herder x Rottweiler. Wegens fenomenale inzet en goed gedrag is Macho door het SMDC in 2015 aangekocht voor ontvangst van cliënteel en bewaking van het terrein en de patiënten. Macho wordt in zijn werk 24/7 ondersteund door middel van videobewaking op en rond het terrein van het SMDC. Naast een gezonde portie vriendelijkheid is Macho zeer alert op het dagelijks reilen en zeilen.