Erik Bergman, DVM

Diplomate ECVSMR, Certified ISELP, Ass. Member LA ECVDI, Academisch consulent Universiteit Gent, Diplomate ECAR, FEI treating vet

Dokter Erik Bergman is in 1996 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Gent, Belgie. Direct na zijn afstuderen heeft hij enkele jaren gewerkt op de dienst Voortplanting en Verloskunde van het Paard, onder leiding van Prof. A. de Kruif. Na een seizoen als voorplantingsspecialist te hebben gewerkt in Australie heeft Erik zich gevestigd in Lienden. Hier was hij in 2000 een van de grondleggers van …

Lees verder

Frans van Toor, DVM

Certified ISELP, Certified CERP

Dokter Frans van Toor is in 1989 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Direct na zijn afstuderen is hij als paardenpracticus begonnen bij dierenartsenpraktijk Bodegraven in Bodegraven. Van Toor is in 1990 in dienst getreden bij paardenkliniek de Raaphorst. Op deze gespecialiseerde paardenkliniek, onder leiding van Dr.Hans van Schie, heeft Frans zich gespecialiseerd in …

Lees verder

Brenda Hoogelander, DVM

Certified ISELP, Erkend Keuringsdierenarts, Erkende paardendierenarts, FEI treating vet, Chiropractor (FES cert.), Gebitsverzorger (NVVGP cert.),  voormalig Teamveterinair Paradressuur

Dokter Brenda Hoogelander is in 2002 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens haar opleiding liep ze stages in onder meer Duitsland, Amerika en Zuid-Afrika. Na haar afstuderen voltooide een internship bij Dierenkliniek Emmeloord.

Lees verder

Elisabeth Van Veggel, DVM

Dierenarts, Specialist Veterinaire Radiologie, Diplomate ECVDI, certified ISELP

Dokter Van Veggel is in 2015 afgestudeerd aan het Western College of Veterinary Medicine, University of Sakatchewan, in Saskatoon, Canada. Van Veggel is van oorsprong nederlandse en emigreerde in haar tienerjaren naar Victoria, Canada. Zij staat aan het begin van haar carriere en wil zich specialiseren in de sportpaardengeneeskunde. Dokter van Veggel is momenteel resident voor het ECVDI (specialist in opleiding radiologie paard) en dit doet zij op de faculteit Dierengeneeskunde Gent, België. Dokter van Veggel helpt mee met het dagelijks werk en is verantwoordelijk voor de MRI op het SMDC. Dr. van Veggel is in 2018 geslaagd voor het ISELP examen en is hiermee ’s werelds jongste ISELP certified member.

Stefan Cokelaere, DVM

DVM, Diplomate ECVS, FES certified en Diplomate ACVSMR

Dokter Stefan Cokelaere komt oorspronkelijk uit België en is in 2001 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Gent. Na zijn opleiding tot dierenarts, heeft hij buitenlandse stages doorlopen in oa. London Ontario (Canada), Newmarket (UK) en Ohio (USA). Gedurende 1 jaar heeft Stefan een internship paard gedaan in Dierenkliniek De Bosdreef te Moerbeke-Waas (België). Vanaf 2002 tot 2005 heeft Stefan een residency of een specialisatie-opleiding chirurgie grote huisdieren voltooid aan de Universiteit Gent.

Lees verder

Marco van Schie, DVM

DVM, CEqD, Certified NVVGP, AED, IAED en IGFP

Marco van Schie is in 2002 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na zijn afstuderen heeft hij 1,5 jaar gewerkt bij DAP Vaassen, een praktijk voor landbouwhuisdieren, paarden en gezelschapsdieren. Vervolgens ging hij aan de slag bij Lingehoeve Diergeneeskunde, alwaar hij zich verder verdiepte in de paardengeneeskunde. Hierbij heeft Marco zich gespecialiseerd in de tandheelkunde van het paard. Hij is certificeerd op de Academy of Equine Dentistry(USA).

Lees verder

Thijs van Loon, DVM

Dierenarts, Europees specialist Veterinaire Anesthesiologie en Pijnbestrijding, Diplomate ECVAA, PhD.

Dokter Thijs van Loon is in 2000 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na het afstuderen heeft hij 3 jaar gewerkt bij Dierenhospitaal Visdonk in Roosendaal. Na het eerste jaar met veel algemene praktijk is hij zich gaan toeleggen op de anesthesie en interne geneeskunde van het paard.

Lees verder

Angelica Enström Verbaan, DVM

Dokter Angelica Enström Verbaan is in 2020 afgestudeerd aan de Faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Ze is van oorsprong Zweedse, maar verhuisde in 2011 naar Nederland om als amazone in een springstal te werken. Na haar afstuderen heeft ze in de kliniek van Dr Jonas Tornell (voormalig teamdierenarts) in Zweden gewerkt met de begeleiding en behandeling van (top)sportpaarden. Hier heeft ze onder andere veel ervaring opgedaan met de UTC-techniek (ultrasound tissue characterization), waarbij paarden met peesblessures worden gediagnostiseerd en opgevolgd. Nu is ze weer terug in Nederland en wil zich specialiseren in sportpaardengeneeskunde en beeldvorming. Angelica is momenteel bezig met de ISELP-modules met het doel om gecertificeerd te worden. Vanaf 1 oktober 2022 is ze werkzaam bij het SMDC.

Kurt Selberg, DVM

Dierenarts, Specialist Veterinaire Radiologie, Diplomate DACVR, certified ISELP.

Dokter Kurt Selberg studeerde af aan Washington State University en volgde zijn residency aan Colorado State University. Als Specialist Veterinaire Radiologie ondersteunt hij SMDC in de beoordeling en interpretatie van de diagnostische beeldvorming.

Luis Martín Alonso, DVM

Dierenarts, Internship

Bo Staal

Dierenartsassistent / organisatie evenementen

Mariëlle van Mourik

Paraveterinair / stralenbeveiliging

Mariëlle draagt bij tot het ontzorgen van onze klanten. Ze maakt afspraken en helpt tijdens onderzoeken en behandelingen.

Suzanne Kroese

Paraveterinair / inkoop

Roy de Vogel

Dierenartsassistent / management terrein

Marieke Bogaers

Dierenartsassistent

Colin Stacey

Dierenartsassistent

Jessy Smulders

Paraveterinair

Dewi Bergman – van Mechelen

Dierenfysiotherapeut, Paardenchiropractor (FES)

Denise de Wilde

Dierenfysiotherapeut, Paarden manuele therapeut (AEB)

Femke Schepers

Dierenfysiotherapeut

Kees Alblas

Erkend hoefsmid

Daniel Planas

Erkend hoefsmid

Wilma Nicolaas Ponder

Administratief medewerker

Amanda Groen

Administratief medewerker

Renee Zomers

Gebitsverzorger