Erik Bergman, DVM

Erkend Keuringsdierenarts, FEI treating vet, Diplomate ECAR, Certified ISELP, Ass. Member LA ECVDI,  Academisch consulent Universiteit Gent

Dokter Erik Bergman is in 1996 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Gent, Belgie. Direct na zijn afstuderen heeft hij enkele jaren gewerkt op de dienst Voortplanting en Verloskunde van het Paard, onder leiding van Prof. A. de Kruif. Na een seizoen als voorplantingsspecialist te hebben gewerkt in Australie heeft Erik zich gevestigd in Lienden. Hier was hij in 2000 een van de grondleggers van …

Lees verder

Frans van Toor, DVM

Certified ISELP

Dokter Frans van Toor is in 1989 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Direct na zijn afstuderen is hij als paardenpracticus begonnen bij dierenartsenpraktijk Bodegraven in Bodegraven. Van Toor is in 1990 in dienst getreden bij paardenkliniek de Raaphorst. Op deze gespecialiseerde paardenkliniek, onder leiding van Dr.Hans van Schie, heeft Frans zich gespecialiseerd in …

Lees verder

Brenda Hoogelander

Erkend Keuringsdierenarts, Teamveterinair Paradressuur, FEI treating vet, Chiropractor (FES cert.), Gebitsverzorger (NVVGP cert.), ISELP member

Brenda Hoogelander is in 2002 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens haar opleiding liep ze stages in onder meer Duitsland, Amerika en Zuid-Afrika. Na haar afstuderen ging ze aan de slag bij Dierenkliniek Emmeloord en voltooide daar onder begeleiding van Krijn van Muiswinkel haar internship.

Lees verder

Elisabeth Van Veggel, DVM

Intern SMDC

Dokter Van Veggel is in 2015 afgestudeerd aan het Western College of Veterinary Medicine, University of Sakatchewan, in Saskatoon, Canada. Van Veggel is van oorsprong nederlandse en emigreerde in haar tienerjaren naar Victoria, Canada. Zij staat aan het begin van haar carriere en wil zich specialiseren in de sportpaardengeneeskunde. Om te worden aangenomen als resident voor het ACVSMR (specialist in opleiding voor de amerikaanse college van sportgeneeskunde en revalidatie) is zij gedurende 1 jaar intern op onze kliniek. Dokter van Veggel helpt mee met het dagelijks werk en is verantwoordelijk voor de MRI op het SMDC.

Frank van Hoeck, DVM

FEI-treating vet

Dokter Van Hoeck is in 1997 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Gent, Belgie. Na een jaar op de dienst Heelkunde op de faculteit Diergeneeskunde in Gent te hebben gewerkt, heeft Van Hoeck enkele jaren werkervaring opgedaan bij Dr.Tom Marien. In 2003 was hij de oprichter van de Sport Horse Clinic op de stal Tops in Valkenswaard in samenwerking met Dr. Leo De Backer. Sinds 2008 is Van Hoeck oprichter en hoofd van Equine Medical Consulting bvba en doet hij full-time internationale sportpaardenbegeleiding.
Dokter Van Hoeck is sinds 2002 teamarts van verschillende landen en individuele deelnemers op Olympische Spelen, Wereld-en Europese Kampioenschappen, hetgeen resulteerde in vele mooie overwinningen en resultaten. Van Hoeck startte in 2015 samen met het SMDC en Dr.Verhaeghe het SMDC-Advanced Imaging BV. Dit bedrijf is onderdeel van het SMDC en doet dagelijks scintigrafie en MRI bij (top)sportpaarden.

Willem Verhaeghe, DVM

FEI-treating vet

Dokter Verhaeghe is in 2007 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Gent. Hij was als sportpaardenarts van 2007 tot 2013 verbonden aan de Sporthorse Clinic van Stal Tops te Valkenswaard in nauwe samenwerking met Dr.Leo De Backer. Sinds 2013 heeft Verhaeghe zijn eigen sportpaardenpraktijk en begeleidt hij vele internationale stallen. Van 2009 tot heden is Verhaeghe teamveterinair van verschillende landen. In deze hoedanigheid begeleidt hij paarden onder andere op de Olympische Spelen en Wereld-en Europese Kampioenschappen. Verhaeghe startte in 2015 met het SMDC en Dr. Van Hoeck het SMDC Advanced Imaging BV. Dit bedrijf is onderdeel van het SMDC en doet dagelijks scintigrafie en MRI bij (top)sportpaarden.

Tessa Pieffers

Paraveterinair-dierenartsassistente

Met haar jarenlange ervaring als paardenassistente zorgt Tessa dat de klanten en paarden de aandacht krijgen waar ze voor komen. Naast het maken van afspraken draagt zij haar steentje bij aan het onderzoek, de behandeling(en) en nabehandeling(en) van de patienten op het SMDC.

Bo Staal

Dierenartsassistente

Bo draagt bij tot het ontzorgen van onze klanten. Ze maakt afspraken en helpt tijdens onderzoeken en behandelingen.

Mariëlle van Mourik

Dierenartsassistente

Mariëlle draagt bij tot het ontzorgen van onze klanten. Ze maakt afspraken en helpt tijdens onderzoeken en behandelingen.

Dewi van Mechelen

Dierenfysiotherapeut, Paardenchiropractor (FES)

Denise de Wilde

Dierenfysiotherapeut, Paarden manuele therapeut (AEB)

Kees Alblas

Erkend hoefsmid

Wilma Nicolaas-Ponder

Administratief medewerker

Macho

Ontvangst en bewaking

Macho is een kruising Mechelse Herder x Rottweiler. Wegens fenomenale inzet en goed gedrag is Macho door het SMDC in 2015 aangekocht voor ontvangst van cliënteel en bewaking van het terrein en de patiënten. Macho wordt in zijn werk 24/7 ondersteund door middel van videobewaking op en rond het terrein van het SMDC. Naast een gezonde portie vriendelijkheid is Macho zeer alert op het dagelijks reilen en zeilen.