Morgen is het zover!

Nog 1 nachtje slapen (en dat is in Japan al bijna, gezien het tijdsverschil van 7 uur) en dan treden de Nederlandse dressuur paarden aan voor de Vet check. Op alfabetische volgorde stellen alle deelnemende landen hun paarden voor aan de Ground Jury en de FEI veterinair. Ze worden een voor een aan de hand beoordeeld in stap en draf om te bepalen of ze ‘Fit to compete’ zijn en mogen starten tijdens het eerste onderdeel komende zaterdag: de Grand Prix.

Alle Nederlandse dressuurpaarden tonen fit en hebben hun eerste trainingen in de hoofdring achter de rug. Gisteravond mochten ze om 19.10 uur de Field of Play rond de ring betreden om te wennen aan de ambiance in het stadion. Vandaag waren ze om 17.40 uur in de wedstrijdring zelf te vinden. Deze tijden zijn niet toevallig gekozen. Door de trainingen uit te voeren op het tijdstip dat de daadwerkelijke wedstrijd gepland staat kunnen ruiter en paard zich zo goed mogelijk voorbereiden op de omstandigheden. En die zijn tropisch in Tokyo. Overdag is het warm en de luchtvochtigheid hoog. Tegen een uur of 5 ’s middags steekt er echter een windje op en wordt het aangenaam koeler.

De afgelopen dagen zijn tevens de eventing paarden aangekomen in de mooie faciliteiten op het terrein. Ook zij hebben de reis goed doorstaan en hebben inmiddels een lichte training gelopen.