Er zijn inmiddels 3 dagen verstreken sinds onze laatste blog en we hebben zoveel leuke mogelijke onderwerpen voor onze blog voor de komende weken! Laten we vandaag beginnen met een korte samenvatting: Alle eventingpaarden en de eerste dressuurpaarden zijn inmiddels gearriveerd en gesetteld in het stallencomplex. Het avontuur is nu dus echt begonnen voor iedereen!

Na wat onrust gedurende de eerste dag (iedereen moet even zijn draai vinden, ook de paarden), heerst er momenteel een vrij relaxte sfeer in het paardencomplex. Althans, dat is hoe wíj het ervaren.

Na aankomst krijgen de paarden tijd om bij te komen van de reis. De teamveterinairs checken de paarden en de grooms zorgen dat de paarden niks te kort komen. Ze mogen in hun stal rusten, of lekker grazen aan de hand. In de dagen die volgen worden hele lichte trainingen gedaan.

DSC_0078

DSC_0095

DSC_0030

Het maken van foto’s van paarden in de kliniek is strikt “proibido” en daarom kunnen we geen foto’s van de specifieke werkzaamheden plaatsen. Foto’s van collega’s mogen natuurlijk wel…

DSC_0024

De eerste dagen in de kliniek waren rustig, wat natuurlijk positief is. Alle paarden hadden het transport goed doorstaan. Zo nu en dan werden er paarden aangeboden voor een korte check, omdat het van groot belang kan zijn om te weten hoe de situatie er op dit moment voor staat.

De fysiotherapeutische behandelingen vinden plaats in het stallencomplex. Door een systeemfout was de ‘security background check’ van Dewi nog niet uitgevoerd en kreeg zij nadat de eerste paarden gearriveerd waren geen toegang tot de stal, tot was vastgesteld dat zij geen banden heeft met terroristische organisaties. Uiteindelijk werd alles geregeld en kon er werk verzet worden. Niet alle teams hebben de beschikking over een eigen teamfysiotherapeut, en de organisatie van de spelen voorziet hierin door een team van fysiotherapeuten (waar Dewi deel van uit maakt) beschikbaar te stellen aan de deelnemende paarden. Deze goede ontwikkeling kunnen wij alleen maar toejuichen! Omdat Dewi de meeste paarden nog niet kent, worden alleen hele milde technieken gebruikt ter optimalisatie. Naast haar handen heeft Dewi nog VetKintape tot haar beschikking en kan zij ook gebruik maken van de door de organisatie beschikbaar gestelde laserapparatuur.

IMG_1412

Er was tijd over om de cross country alvast gedeeltelijk te verkennen. We hebben indrukwekkende hindernissen gezien, waar we in een latere blog nog op terugkomen.

IMG_1414

Tot snel!

Dewi & Erik