De strijd is losgebarsten

In middels zijn alle paarden van het Nederlands Olympisch team veilig aangekomen in Tokyo: dressuur, eventing en springen. Terwijl de strijd om de Olympische medailles in de dressuur in volle hevigheid gaande is en we hebben kunnen genieten van de Grand Prix en de Special, hebben de eventing ruiters hun eerste trainingen gereden.

Tussen de wedstrijden door mogen de teamleden helaas het terrein niet verlaten. Door de toename van het aantal Covid positief geteste mensen worden de regels dagelijks verder aangescherpt. Tevens worden de aanwezigen vaker getest en worden er kleine ‘bubbles’ gemaakt om contactmomenten te minimaliseren. Gelukkig trekken de paarden zich hier niets van aan. Zij staan gehuisvest in stallen met airconditioning en de grooms zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt.

Ondertussen heeft Kees de eerste werkzaamheden verricht in de vorm van het vastzetten van een ijzer en het vervangen van een paar nagels. Gelukkig is er geen sprake van calamiteiten en dus heeft hij tijd om samen met collega’s van over de hele wereld kennis uit te wisselen en samen ijzers te smeden.